Wouter W. Rikmans

Oorspronkelijk kom ik uit een uitgeversfamilie en ben een echte boekenliefhebber. Van jongs af ben ik op zoek naar wat 'echt' is. Gedreven door deze zoektocht deed ik ervaring op in allerlei vakgebieden en windstreken. Ik heb jarenlang gereisd en door de vele ontmoetingen met bijzondere individuen en groepen ontdekte ik dat ik het liefste direct met mensen werk om zo een impact te hebben in hun zoektocht naar zingeving en creatieve expressie.
Mijn werkwijze is inspirerend, persoonlijk en doelgericht. Je hoeft niet terug in je jeugd te duiken of je in het keurslijf van standaardmethodes te persen.
Door individueel en creatief te werken, brengen we patronen aan het licht die voorheen niet werden gezien en dus niet veranderden. Zo worden situaties letterlijk en visueel uitgelegd, onderwerpen worden gevoeld en begrepen. Daarmee worden mogelijkheden en keuze's herkenbaar. Op die manier een overzicht te krijgen doet wonderen en is fantastisch om mee te maken.
Naast de coaching op werk en privégebied, ontvang je tools en leert technieken die je na de coaching zelfstandig kan blijven toepassen. Daar zit ook een meerwaarde, in de blijvende betekenis en ontwikkeling van creativiteit en bewustzijn.
De combinatie van levenservaring en een loopbaan als topsporter, uitgever, eindredacteur en dichter maakt dat ik veel heb geleerd en meegemaakt. Ook heb ik tijdelijk gewerkt als tuinman, kunsthandelaar en Kungfu-leraar. Mijn hele leven en de zoektochten vallen samen in mijn werk als coach.
Gecertificeerd bij Phoenix Opleidingen in Utrecht voor de '3-jarige opleiding Professionele Communicatie'. Ook bij Phoenix de opleiding NLP Practitioner afgerond. Ik ben al sinds 1987 een beoefenaar van meditatie en geef wekelijks een online meditatie sessie via Zoom. Ik ben begeleider van The Work, beoefenaar van The Headless Way en langdurig student van de Vierde Weg, en G.I. Gurdjieff in het bijzonder. Auteur van de gedichtenbundel 'Binnentijd' uitgegeven in 2017 door Aldus Boek Compagnie. Daarnaast geef ik workshops 'Creatief Schrijven en Denken' en 'Systemisch Werk'. On top of it all ben ik een fervent golfer.
Ik heb vele bedrijven en mensen geholpen met hun groei naar succes. De mislukkingen zal ik maar niet noemen. Maar van vallen en opstaan heb ik veel geleerd. Mocht je het gevoel hebben vast te zitten in een baan die je niet meer ziet zitten, in een huis dat je je niet kunt veroorloven, in een leven dat je niet wilt, in je eigen denken, of wat dan ook - graag wil ik je helpen. Omdat ik het begrijp. Ik ben daar geweest. Ik kan je vertrouwen geven en een luisterend oor. Ik kan je vertellen hoe ik mezelf heb bevrijd, zodat jij ook kunt beginnen met jezelf te bevrijden.
‘De rode draad’ in mijn coaching en verhaal: de innerlijke en uiterlijke wereld verbinden met een energie die duiding en bewustwording brengt.

Illustration