Selecteer een pagina

Op zoek naar de zin

Ken je het bekende beeldje in de vorm van het woord ‘LOVE’? Ik heb de letters door elkaar gehusseld en er een eigen kunstwerk van gemaakt: VOEL. Daar gaat het om – het samen voelen wat er speelt en hoe je vanuit daar weer opgang komt. Dat is mijn drijfveer bij 1-op-1 coaching, zakelijke trainingen en ook bij de golf-workshops die ik geef.

Ik ben een echte dwarsdenker. Mijn studie aan de Hogeschool voor Economische Studies en Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam maakte ik niet af. In plaats daarvan reisde ik naar alle uithoeken van de wereld: ashrams en kloosters in India en Nepal, maar ook in Israël en het Midden-Oosten. Alle ontmoetingen – ook vluchtige – veranderden mij.
Mijn persoonlijke zoektocht uitte zich ook in mijn carrière: ik behaalde een lesgraad in Wing Tjun Kung Fu. Ik had allerlei banen, van afwasser en bananenplukker tot kunsthandelaar en eindredacteur bij AT5.

Bij dat ‘VOEL’ kwam ik dus niet zonder de nodige omweg terecht. Oorspronkelijk kom ik uit een Uitgeversnest, als echte boekenwurm geniet ik van mijn thuisbibliotheek en heb ook een eigen gedichtenbundel. De uitgeverij Omega Boek ging van mijn opa over op mijn vader en ook ik zorgde er twintig jaar met veel liefde voor. Maar toen ik na de sluiting met lege handen stond, vroeg ik me opeens af: wat wil ik?

Waar gaat het leven nou eigenlijk om? Zo ontdekte ik dat ik veel liever met mensen werk dan met producten. Door mijn eigen zoektocht heb ik veel geleerd en ervaren, wat ik in mijn praktijk als coach en trainer weer inzet om anderen verder te helpen. Ik blijf me ook telkens professioneel verdiepen in hoe ik dat het beste kan doen. Zo ben ik NLP-practitioner, systemisch begeleider en doe ik aan familie opstellingen. En ik deed onder meer de opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen.

Mijn werkwijze is creatief, op maat en doelgericht. Daardoor hoef je niet terug in je jeugd te duiken of in het keurslijf van standaardmethodes te passen. Samen kijken we juist vooruit en ontdekken we hoe je simpel en praktisch zelf weer stappen kunt zetten. Bijvoorbeeld door met kaarten je situatie te visualiseren en zo je onderbewuste te laten spreken. Net wat er bij jou past.

Driejarige opleiding Professionele Communicatie, Phoenix Opleidingen

Bij Phoenix Opleidingen heb ik mijn begrip en kennis van ontwikkeling, persoonlijkheid, communicatie, motivatie, leren, leiderschap, relaties en de invloed van systemen aangesherpt. Hierdoor kan ik ontwikkelingen beter doorzien en veranderingen begeleiden.

Opleiding NLP Practitioner

Als NLP Practitioner werk ik aan het veranderen van de beperkende overtuigingen die je wellicht hebt. Dat zijn de overtuigingen die je tegenhouden om bepaalde zaken aan te pakken of te veranderen. Je leert, als je dat nodig vindt, die overtuigingen te veranderen.

Opleiding The Mind Factor

The principles that have been tried and tested and proven to be effective at all levels of sport. Graeme McDowell’s recent comeback win on the PGA Tour gave credit to Mind Factor coaching as a key element to his return to the winners circle and a two year PGA Tour exemption. In the third round of the win GMac had TWENTY putts focusing on a specific Mind Factor technique

Wouter heeft de helicopterview én ziet de kruimels. Hij voelt de behoefte van de ander en werkt niet met een plan of trucjes maar vanuit verbinding.

Willem Kuijpers

Als je vastzit, brengt Wouter je eerst tot rust en van daaruit in beweging.

Bas Bakker

De Betekenaar

Wouter kan goed luisteren, voelt aan wat er speelt en weet verbanden te leggen.

Martijntje Goudsmit

tai-chi docent, filosoof en redacteur

Na een meditatie liet hij ons een brief schrijven aan het kind in onszelf. Een opdracht die behoorlijk binnenkwam bij mij. Dat voelde bijzonder, een kans om dingen te zeggen die anderen hebben nagelaten. Ik weet nu hoe ik getroost kan worden. Ik ben dankbaar voor de ontmoeting met Wouter, dat hij me de weg wees naar het meisje van toen.

Mis je iets? Of zit je vast?

Samen ontdekken we praktische oplossingen!