Zet iets in beweging

Coaching werkt als iemand groeit in zelfkennis.
Heb je last van keuzestress en kan je even niet kiezen?
Weet je even niet wat voor jou op dit moment het beste is?
Loop je vast in een project, presentatie of plan?
Ik geef je een eenvoudige, onmiddellijk toepasbare strategie om van onzekerheid over te gaan naar duidelijkheid en actie.
Het vraagstuk behelst meestal de vraag: hoe ik de toestand in mezelf en mijn werk kan veranderen in een dynamische mogelijkheid zodat ik kan realiseren wat ik echt wil doen.
Welke tegenstellingen zoeken een evenwicht? Wat zijn je waarden en verlangens?
Samen onderzoeken we jouw doelen, wensen en mogelijkheden.Hiervoor zijn er legio methoden, bijvoorbeeld systemisch werk, opstellingen, NLP, biografisch werk, zelfreflectie en ervaringsgericht leren.
Coachen is verhelderend samen werken aan een visie, een weg naar inzicht en zelfkennis. Het is een ervarings- en resultaatgerichte vorm van leren.
Het heeft als resultaat een creatiever en zinvoller bestaan in het dagelijks leven.
Ik coach jou naar vooruitgang en inzichten zodat jij met nieuwe tools, ontspanning en zekerheid jezelf overtreft.
De lengte van een traject kan naar wens worden opgezegd of verlengd. Alles gebeurt in overleg.
Hieronder volgen enkele trajecten:
1. Richting vinden: Het begeleiden van een ondernemer die zijn bedrijf had verkocht bij het bepalen van de volgende lange termijn stappen van zijn werk en privé situatie.
Probleem: klant zat in een diep dal en kon zijn leven niet op de rit krijgen.Aanpak: klant geholpen tot inzicht te komen over waarom hij zich in deze situatie bevond, ondersteund bij het weer richting geven, besluitvorming in kaart brengen, actieplannen opstellen en uitvoeren.Resultaat: ondernemer is langzaam maar zeker aan het doen wat hij al jaren en jaren wilde. Geeft aan vrolijk te zijn en het gevoel te hebben eindelijk aan het roer te staan van zijn leven.Gebruikte methodes: zelf-coaching, Analytische Opstellingen, Systemisch Werk, gesprekstechnieken o.a. Voice Dialogue.
2. Conflict: Het coachen van een werknemer die in een conflictsituatie zat met iemand in haar team.
Probleem: het team stond door onderlinge irritatie onder hoogspanning.Aanpak: door gesprekken met een leidinggevende inzichten voortgebracht in de oorzaken van de onderlinge irritaties. Deze inzichten zijn toen gepresenteerd in een team sessie waar de groep in kleine groepen en plenair aan de slag is gegaan met de impact hiervan op hun functioneren als team.Resultaat: het team werkt weer prima samen, eenieder in het team kan weer zichzelf zijn en constructief met elkaar functioneren.Gebruikte methodes: Systemische Opstellingen
3. Groei: Het coachen van een therapeut die haar praktijk wilde uitbreiden en andere disciplines wilde gaan aanbieden.
Probleem: zelfstandig therapeut kon geen manier vinden om haar nieuwe passie in haar bestaande praktijk te integreren.Aanpak: de klant geholpen om obstakels te herkennen, inzicht te geven in hoe de integratie wel kan werken.Resultaat: therapeut is het gelukt om wat zij wilde samen te brengen en aan te bieden aan haar klanten, met grotere klanten en opdrachten als gevolg.Gebruikte methodes: Clean Language, Tafel Opstellingen, NLP
4. Performance & team: Workshop Leiderschap & Mentale Coaching aan een damesteam in het Nederlandse top golf
Probleem: leeftijdsverschil overbruggen, communicatie onderling, vertrouwen bouwen om kampioen te worden.Aanpak: met behulp van groepsoefeningen elkaar beter leren kennen en een gezamenlijk doel afstemmen. Daarnaast ze technieken geleerd die ze zelf kunnen toepassen om tot een optimale performance te komen als team en individu.Resultaat: kampioen geworden in hun klasse en later met promotiewedstrijden kampioen van Nederland geworden.Gebruikte methodes: Systemisch Werk, The Mind Factor, Differentieel leren, Sedona, 4Vragen 5. Energie & balans: Coachen van een manager die bang was tegen een burn-out aan te lopen.
Probleem: door stress, geen plezier meer in het werk. Door perfectionisme en ambitie was klant met steeds minder plezier aan het werk.Aanpak: Meedenken en adviseren over het aanbrengen van structuur in werk en privé.Resultaat: manager gaat weer fluitend naar haar werk, haar team merkt het verschil en benoemt dat ook, gesprekken over promotie gaan voorspoedig.Gebruikte methodes: Systemische opstellingen met kaarten, Zin analytische vragen en gesprekken over gedrag en ambities.