Over Wouter W. Rikmans

Wouters loopbaan als topsporter, reiziger, uitgever, eindredacteur, journalist en schrijver maakt dat hij veel te bieden heeft. Zijn levenservaring en zoektochten komen samen in zijn werk als coach, facilitator en trainer. Hij begeleidt al meer dan 10 jaar veel verschillende mensen en bedrijven in hun groei en succes. Zijn kracht is mensen dichter bij hun doelen te brengen. 
Zijn aanpak is persoonlijk en gericht op concrete resultaten. Geen standaardmethodes, maar een individuele benadering. Met Wouter ontdek je patronen waarvan je je niet bewust bent en doorgrond je complexe situaties. Zo vertaal je samen belangrijke thema's naar inzichten, waaruit duidelijke keuzes en kansen ontstaan. Dit leidt tot nieuwe successen, meer creativiteit en eigenaarschap.
Zijn adviezen zijn afhankelijk van de situatie en wat er nodig is. Naast coaching geeft hij praktische tools en technieken die je later ook zelfstandig kunt blijven toepassen.  
Wouter voltooide diverse opleidingen en vele trainingsprogramma's waardoor hij beschikt over een effectieve reeks methodes die zijn cliënten helpen om snel duidelijkheid, richting en motivatie te krijgen.
Zijn expertise omvat een brede waaier aan disciplines, waaronder certificeringen van Phoenix Opleidingen voor Professionele Communicatie, Systemisch Werken, Clean Language en NLP. Hij beoefent The Work en de Vierde Weg van G.I. Gurdjieff. Sinds een paar jaar maakt hij ook enthousiast gebruik van Clean Language, een effectieve methode en manier van vragen stellen die diepgang en helderheid creëert.
De rode draad in Wouters werk: je innerlijke en uiterlijke wereld verbinden zodat je een bewuster en daardoor succesvoller mens wordt.