Over Wouter W. Rikmans

Oorspronkelijk ben ik opgegroeid in 't Gooi en kom ik uit een uitgeversfamilie. Ik ben een echte boekenliefhebber. Door allerlei ervaringen in mijn jeugd ben ik van jongs af op zoek gegaan naar wat 'echt' is. Gedreven door deze zoektocht deed ik ervaring op in allerlei vakgebieden en windstreken. Ik heb jarenlang gereisd en gestudeerd en door de vele ontmoetingen met bijzondere individuen en groepen ontdekte ik dat ik het liefste direct met mensen werk om zo een impact te kunnen hebben in mijn en hun zoektocht naar succes, zingeving en creatieve expressie.
Mijn werkwijze is inspirerend, persoonlijk en doelgericht. Je hoeft niet terug in je jeugd te duiken of je in het keurslijf van standaardmethodes te persen.
Door individueel en creatief te werken, brengen we patronen aan het licht die voorheen niet werden gezien en dus niet veranderden. Zo worden situaties letterlijk en visueel uitgelegd, onderwerpen worden gevoeld en begrepen. Daarmee worden mogelijkheden en keuze's herkenbaar. Op die manier een overzicht te krijgen doet wonderen en is fantastisch om mee te maken.
Naast de coaching op werk en privégebied, ontvang je tools en leert technieken die je na de coaching zelfstandig kan blijven toepassen. Daar zit ook een meerwaarde, in de blijvende betekenis en ontwikkeling van creativiteit en bewustzijn.
De combinatie van levenservaring en een loopbaan als topsporter, uitgever, eindredacteur en dichter maakt dat ik veel heb geleerd en meegemaakt. Ook heb ik tijdelijk gewerkt als kunsthandelaar en Kungfu-leraar. Mijn leven en de zoektocht vallen samen in mijn werk als coach.
Gecertificeerd bij Phoenix Opleidingen in Utrecht voor de '3-jarige opleiding Professionele Communicatie'. Ook bij Phoenix de opleiding NLP Practitioner afgerond. Ik ben begeleider van The Work, beoefenaar van The Headless Way en langdurig student van de Vierde Weg en G.I. Gurdjieff in het bijzonder.
Auteur van de gedichtenbundel 'Binnentijd' uitgegeven in 2017 door Aldus Boek Compagnie. Daarnaast geef ik workshops 'Creatief Schrijven en Denken' en 'Systemisch Ontdekken'. Iedere maandagavond via Zoom een uur 'Mindful Meditatie', met een tekst, een oefening en een meditatie van ongeveer 20 minuten.
On top of it all ben ik een fervent golfer en geef regelmatig Mental Coaching tijdens het golfen met een klant. Maak gerust een afspraak.
Ik heb vele bedrijven en mensen mogen helpen met hun groei naar succes.
‘De rode draad’ in mijn verhaal: de innerlijke en uiterlijke wereld verbinden zodat een energie ontstaat die duiding en bewustwording brengt.